Επικοινωνα | |
Μνυμα Προδρου | ργανα Συλλγου | Σκοπς
Μλη | Νομοθεσα | Δικαιολογητικ - ¶δειες | Επαγγελματικ Θματα | Επιστημονικ Θματα
Οδοντατροι Καρδτσας | Αγωγ Στοματικς Υγεας |
subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link

Ενημρωση

 

ΤΕΛΙΚΟ Επιστημονικ Πργραμμα.....

Πργραμμα Πρακτικν σεμιναρων...... 

Πργραμμα Ελεθερων Ανακοινσεων & e-Poster....

Περιλψεις Ελεθερων Ανακοινσεων & e-Poster....

       

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΟΦ: [12523] Αρ. Πρωτ.: 8791/26-01-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την 28η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟ

Ολοκληρθηκαν οι εργασες της 28ης Πανθεσσαλικς Οδοντοστοματολογικς Συνδου, η οποα διοργανθηκε απ τον Οδοντιατρικ Σλλογο Καρδτσας με τη συμμετοχ των Οδοντιατρικν Συλλγων Λρισας, - Μαγνησας, - Τρικλων και της Στοματολογικς Εταιρεας Θεσσαλας.

Στις 7, 8 και 9 Ιουνου 2019, στο Συνεδριακ Χρο του Ξενοδοχεου Thessalikon Grand, οι Οδοντατροι παρακολοθησαν μα Οδοντιατρικ Σνοδο με πλοσια θεματολογα. Εισηγσεις απ καταξιωμνους ομιλητς - Καθηγητς Οδοντιατρικς και μη, Ελεθερες Ανακοινσεις και παρουσαση e-Poster απ νους συναδλφους, καθς και πρακτικ σεμινρια, συνβαλλαν στην πολπλευρη και τεκμηριωμνη ενημρωση για τις τελευταες εξελξεις της οδοντιατρικς επιστμης.

Η Οργανωτικ Επιτροπ της 28ης Πανθεσσαλικς Συνδου, ευχαριστε θερμ τα μλη των Συλλγων και ιδιατερα τους εκτς Θεσσαλας συναδλφους που στριξαν με τη συμμετοχ τους και τμησαν με την παρουσα τους τη Σνοδο.

Ευχαριστε επσης τους εκλεκτος ομιλητς που παρ το φορτωμνο πργραμμα τους αφιρωσαν το ζεστ αυτ τριμερο του Ιουνου στην -μεταλαμπδευση των γνσεων τους- ενημρωση των συναδλφων.

Πολλς ευχαριστες στους εκθτες / εταιρεες οδοντιατρικν υλικν, στον ΔΟΠΑΚ για την εικνα του εξωφλλου του προγρμματος και ιδιατερα στους τοπικος χορηγος μας Οινοποιεο Γ. Καραμτρου και Θενη Φυσικ Μεταλλικ Νερ, που στριξαν οικονομικ την 28η Σνοδο.

Ελπζουμε, οι εντυπσεις που αποκμισαν οι επισκπτες συνδελφοι, συνοδο και εκπρσωποι των εταιρειν, να εναι μορφες και η διαμον τους στην Καρδτσα ευχριστη.

==========================================

Θερμς ευχαριστες στους Οδοντιατρικος Συλλγους Λρισας, - Μαγνησας, - Τρικλων και στη Στοματολογικ Εταιρεα Θεσσαλας, για την συνδρομ τους στην επιτυχ διοργνωση της 28ης Πανθεσσαλικης Συνδου και τη συμμετοχ των μελν τους στις εργασες της Συνδου..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΕΑΘΛΟ για την 28η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟ

Η Επιστημονικ Εταιρεα Αθλητικς Οδοντιατρικς (Ε.Ε.ΑΘΛ.Ο.) φιλοξενθηκε με στρογγυλ τραπζι στην 28η Πανθεσσαλικ Οδοντοστοματολογικ Σνοδο, που πραγματοποιθηκε στην Καρδτσα στις 7-9 Ιουνου 2019, που παρουσιστηκαν τα οδοντιατρικ προβλματα που αντιμετωπζουν οι αθλητς στον αγωνιστικ χρο και στην καθημεριντητ τους.


Κατ την παρουσαση αυτ αναδεχθηκε η αναγκαιτητα χρσης εξατομικευμνων αθλητικν ναρθκων σε αθλματα επαφς, συζητθηκαν πρωτκολλα αντιμετπισης οδοντικν τραυματισμν στον αγωνιστικ χρο και στο ιατρεο, αναλθηκε η επιβρυνση της στοματικς υγεας των αθλητν με τη χρνια κατανλωση υδατανθρκων λγω των αυξημνων ενεργειακν απαιτσεων κατ την προπνηση τον αγνα και τλος προτθηκαν προληπτικ μτρα προστασας της στοματικς υγεας τους.


Στχος της Ε.Ε.ΑΘΛ.Ο. εναι να αναδεξει τα προβλματα που χουν οι αθλητς και βασισμνη στα τελευταα δεδομνα της βιβλιογραφας να ενημερσει ολοκληρωμνα τους οδοντιτρους, στε να προσφρουν υπηρεσες υψηλο επιπδου σε κθε αθλητ αθλομενο, στε με τη
σειρ τους να δσουν τον καλτερ τους εαυτ στους  αγωνιστικος χρους.


Για περισστερες πληροφορες σχετικς με την Ε.Ε.ΑΘΛ.Ο. και την Αθλητικ Οδοντιατρικ μπορετε να βρετε στην ιστοσελδα της Εταιρεας:

http://www.sportsdentistryhellas.gr/

Αγαπητο-τες συνδελφοι,

Φτος η 28η Πανθεσσαλικ Οδοντοστοματολογικ Σνοδος διοργαννεται στην πλη της Καρδτσας στις 7, 8 και 9 Ιουνου.

Η Σνοδος φιλοξενεται και αυτ τη φορ στις εξαιρετικς εγκαταστσεις του ξενοδοχεου «Thessalikon Grand» δπλα στο λσος «Χλια Δντρα».

Η διαδρομ των 28 χρνων – η πρτη περιφερειακ επιστημονικ εκδλωση – δικαινει με το παραπνω το πρωτκολλο συνεργασας που υπογρφτηκε στις 20-12-1990. Στο ρθρο 3 αναφρεται πως «σκοπς της Συνδου εναι η ανλυση και προαγωγ επιστημονικν και επαγγελματικν θεμτων καθς επσης και η ανπτυξη συνεργασας ανμεσα στους 4 Συλλγους».

Η Οργανωτικ και Επιστημονικ επιτροπ εργστηκαν για να πετχουμε να καλ αποτλεσμα. χουν προσκληθε ως ομιλητς εξαιρετικο Επιστμονες Πανεπιστημιακο και μη που θα αναπτξουν ποικλα θματα της οδοντιατρικς δεδομνου τι υπρχει η αναγκαιτητα της συνεχος επιμρφωσης των συναδλφων στις σγχρονες προκλσεις της Επιστμης και της τεχνολογας.

Παρλληλα υπρχουν ενδιαφρουσες ελεθερες ανακοινσεις και πρακτικ σεμινρια στα οποα οι σνεδροι που θα λβουν μρος θα χουν τη δυναττητα να ασκηθον στις σγχρονες μεθδους και τεχνικς.

τσι πιστεω τι οι συνδελφοι θα αποκομσουν χρσιμες και εφαρμσιμες γνσεις εν ταυτοχρνως θα χουν την ευκαιρα να επισκεφθον την κθεση με οδοντιατρικ υλικ, συσκευς και εργαλεα. , τι πιο καινοργιο υπρχει στο χρο της Επιστμης μας.

Εναι πολ σημαντικ να αναφρω τι η Σνοδος χει λβει μοριοδτηση στα πλασια της Συνεχος Επαγγελματικς Επιμρφωσης οδοντιτρων. Ως εκ τοτου κθε σνεδρος θα λβει τα ανλογα μρια.

Απ τη θση της Προδρου της Οργανωτικς Επιτροπς θλω να ευχαριστσω λα τα μλη της Οργανωτικς και της Επιστημονικς Επιτροπς καθς και λους σους προσπθησαν για την ρτια διοργνωση της 28ης Πανθεσσαλικς Συνδου.

Ευχαριστομε τις Εμπορικς Εταιρεες για τη συμμετοχ τους και τη στριξη της Συνδου.

Ευχαριστομε τους ομιλητς που ανταποκρθηκαν στην πρσκληση και θα μοιραστον γνσεις και εμπειρες μαζ μας.

Αγαπητο συνδελφοι σας περιμνουμε να πρετε μρος στις εργασες της Συνδου και να χετε να ευχριστο τριμερο επιμρφωσης, ξεκορασης και διασκδασης στη φιλξενη πλη μας.

Με εκτμηση,

Κατερνα Παπακωνσταντνου

Πρεδρος Οργανωτικς Επιτροπς

& Οδοντιατρικο Συλλγου Καρδτσας

Πληροφορες για την πλη της Καρδτσας και την γρω περιοχ

Οι πρτες πληροφορες για τον οικισμ της Καρδτσας προρχονται απ την Οθωμανικ απογραφ του 1454 – 1455, που η Καρδτσα αναφρεται ως να μικρ χωρι με 160 κατοκους. Ο πληθυσμς σμερα εναι 38.554 κτοικοι (σμφωνα με την τελευταα απογραφ). Η ρυμοτομα και το εππεδο του εδφους επιτρπουν στον επισκπτη να κινηθε στην πλη με τα πδια με ποδλατο.

Στην πλη μπορετε να επισκεφθετε:

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Β. Τζλλα & Λαχαν 1.   Τηλ.: 2441025219       Γενικ εσοδος: €3,00

Ωρριο: 8.00 - 15.00. Το Σββατο 8/6/2019 ρα 12.00-13.00 υπρχει δυναττητα ξενγησης στο Αρχαιολογικ Μουσεο. Οι ενδιαφερμενοι παρακαλονται να δηλσουν συμμετοχ ως την Παρασκευ 7/6/2019 στο mail του Συλλγου και στη Γραμματεα της Συνδου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ: Β. Τζλλα και Βασιαρδνη (δπλα στο Αρχ. Μουσεο).

Τηλ.: 2441079119, 2441079982.        Εσοδος: Ελεθερη.

Ωρριο: Τρ & Πα: 9.00- 15.00 / 18.00- 21.00. Τε, Πε, Σα: 8.00-14.00

Στην Πινακοθκη υπρχει μνιμη συλλογ με ργα πολ αξιλογων επιφανν ζωγρφων.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΗΣ: Λ. Σακελλαρου 35.          Τηλ.: 2441025301       Εσοδος: Ελεθερη

Ιστορικ–Λαογραφικ Μουσεο Λ.&Ν. Σακελλαρου. Ωρριο: Δε–Πα: 9.00- 14.00

Στο 2ο ροφο του Μουσεου Πλης εναι η αθουσα «Ν. Πλαστρας» που περιλαμβνει προσωπικ αντικεμενα, φωτογραφες, αρχειακ υλικ απ τη ζω του στρατηγο και πρωθυπουργο Ν. Πλαστρα, του «Μαρου Καβαλλρη».

Περισστερες πληροφορες στο “art karditsa”: http://www.artkarditsa.gr/

Στην πλη μπορετε να κνετε τον περπατ σας στο λσος Παυσιλπου, να επισκεφθετε την Δημοτικ Aγορ, μνημεο ευρωπακς αρχιτεκτονικς κληρονομις.

Αξζει να επισκεφθετε δο αξιλογους Ιερος Ναος:

α) Ιερς Νας της Ζωοδχου Πηγς Καμινδων: ο παλαιτερος νας της Καρδτσας (1842). Εξαιρετικ συντηρημνος, με πολ μορφες αγιογραφες και ξεχωριστς φορητς εικνες. Ο νας συνδεται με την ιστορα τσο της Καρδτσας σο και της Θεσσαλας γενικτερα.

β) Ιερς Μητροπολιτικς Νας Αγ. Κωνσταντνου και Ελνης. Ο θεμλιος λθος του ναο τθηκε την 14/9/1887 απ τον Μητροπολτη Λρισας Νεφυτο. Στο να υπρχουν αγιογραφες πολ σημαντικν αγιογρφων και κειμλια απ το 1900.

Στον Νομ Καρδτσας υπρχουν πολλ και αξιλογα μοναστρια στην περιοχ Λμνης Πλαστρα: α) Ιερ Μον Κορνης, β) Ιερ Μον Πελεκητς, γ) Ιερ Μον Πτρας Καταφυγου.

Στο διατηρητο παραδοσιακ οικισμ Ρεντνας η Ιερ Μον Κομησης της Θεοτκου (1579).

Στην περιοχ του Μουζακου η Ιερ Μον Αγου Γεωργου. Στο Μαυρομμτι η σπηλι που γεννθηκε ο Γ. Καρασκκης.

Στο Φανρι το Βυζαντιν Κστρο του 13ου αινα να γνσιο καλοδιατηρημνο μεσαιωνικ κστρο με καταπληκτικ θα στον κμπο της Καρδτσας. Ανοικτ Τρ – Κυ: 9.00 - 16.00.

Κοντ στην πλη εναι η γνωστ σε λους Λμνη Πλαστρα, περιοχ ιδιατερου φυσικο κλλους, που μπορε κποιος να κνει περπατο κοντ στη λμνη, τοξοβολα, ιππασα, να ακολουθσει διαδρομς με ποδλατα βουνο, βλτες μσα στη λμνη με υδροποδλατα, καν κ.λ.π.

Προηγομενη ενημρωση:

2019Β' .. 2019 Α' 

2018 Β' .. 2018 A' .. 2017... 2016... 2015... 2014... 2013... 2012.. 2011...

Τελευταα Ενημρωση: 17.06.2019

Αρχ | ροι χρσης | ©2011- Οδοντιατρικς Σλλογος Καρδτσας


Οδοντιατρικς Σλλογος Καρδτσας